kuning baby

Salam,apa yg mommy buat utk baby blh keluar wad sbb kuning ya..susu badan sikit..sedihnya xdpt bagi dia byk..nak bg susu fm sndri hospital xbg..sbb hospital ada susu sndri..payu dara dah bengkak ni..ada susu tp keluar sikit..ada cara x ibu2..tolong sy?

1 Balas

Sis urut payudara tu. Yg pntg bahagian tepi bawah ketiak. Tu tmpt plg byk susu. Urut pelan n bg baby kerap nyusu. Suction baby bantu kurangkan bengkak susu tu. Kalau smpi bengkak means susu sis byk cuma kekerapan baby menyusu tu pntg. Sy dlu pn mcm tu. Ingat susu kurang tp bila doktor cek sy hampir demam n bengkak susu dh. Start tu bru tau kne sntiasa bg baby hisap. Kita rasa kurang tp sgt ckup untuk baby.

4y ago

Tq dear😊