Jadual tidur

Salam..ank sy umur 23days..waktu siang dy tidur..malam dy jaga smpai ke pagi..boleh ke sy nk try test tidur dlam gelap..just guna lmpu tidur..gelap xdelah sgt..cuma malapkan keadaan..sbb mmg hari2 dy xtido mlam..ke bby tkut tido dlam gelap

2 Balas

Puan, boleh dah ajar dia tido dalam keadaan gelap. Ajar dia bila siang bila malam. Siang tido kan dia dlm keadaan cerah cahaya. Malam malapkan lampu bagi dia tau ini malam. So, orang tido. Kecuali la baby ada kuning. If dia sihat bukak lampu tido je. Bagi dia tido start pukul 8pm. If dia terjaga, bagi susu, tukar pampers then tidokan dia balik. InshaAllah if puan disiplin. Baby akan tido ikut time puan. ☺️👌

baby mmg seeloknya tidur dlm gelap sis bila malam supaya dia dpt bezakan siang & malam. lgpon dlm perut pon gelap gelita jgk. tp makesure ada cahaya sikit spaya kita nmpak keadaan baby. takut xsengaja bantal tertutup idong dia ke...muak susu ke.. etc