Sekadar untuk meluah

Salam...ade x ibu2 dkat sini yg dlm dilema mcm saye? Al-maklumlah PKP disambungkan lg sampai 28 April. Niat dihati kalau boleh nk masak je kat umah tak nak order makanan luar biasalah persepsi utama nk makanan terjamin & bersih bila sendiri yg masak. Tapi, bila yg dduk di dpurnya isteri sorg je yg bertungkus-lumus sediakan makanan maka tanpa sengaja teroder makanan luar. Hilang terus persepsiku selama ini pergi berlalu begitu sahaja. Sorry la suami...isterimu dah x berapa rajin bertapa dkat dapur lama2 perut pon dah sarat 34w3d. Kadang2 satu hari sekali je masak? kalau xmasak sarapan, masak utk t/hari@ptg, kalau x masak utk mkn mlm. Yg lain2 tu delivery je???

1 Balas

Biasala tu ibu. Kudrat ibu mngandung ni tak kuat mana. Bkn kita malas,cuma tak larat je 🤣 sy pn mcm tu. Alhamdulillah suami sy memahami,kdang² sebelum balik dri kerja dia yg call tnya nak order apa ni? 😅