komplikasi darah

Salam....Ada tak ibu2 dekat dlm ni mempunyai darah negative? Ini first baby sy bila sy gi klinik nak bkk buku misi kata sy darah O negative...sampaikan suami pun kene ambik darah juga nak tahu kumpulan darah apa....bila dpt tahu suami darah B positive lg la sy risau...misi ada bg tahu klo darah mak dgn baby lain cnth mak negative baby positive.....kemungkinan baby bnyk masalah bila dilahirkan...Ada tak ibu2 di sini mempunyai masalah mcm sy??

1 Balas

Bila dah masuk 4 bulan, doktor akan bagi suntikan supaya tak effect baby.. In Sha Allah semua akan ok.. jangan risau.

5y ago

Ohhhh sy mgkin 6 bulan Kene gi hospital utk injection....