GDM ibu hamil

Salam warga TAP, ada tak di sini yg sebelum hamil overweight, obes tahap 1, tp bila hamil tak sangkut GDM, 3 minggu lagi baru minum air gula. Terima kasih.

7 Balas

saya..alhamdulillah sblom ngandung 95.. skrg dh 110kg xsangkut gdm ..2 kali minum ... rezeki.. tp tu la berat naik mendadak sungguh dr geleng kepala.. haha bila x lekat gdm dy xpuas hati.. cuma tu la.. lain org lain tindak balas bdn kan.. insyaallah semua baik2 saja

11mo ago

Alhamdulillah, A'ah tulah ni br berat naik sbb msa 1 trimester tu berat turun 2 kg.. Alahan dh xde naik dgn jaya nya.. Cuma tulahh sebelum ni hamil xde isu keshtn.. Kalau boleh kali ni pun okay la.. Xde mslh.. Terima kasih 😊

Saya mula buka buku, BMI melebihi. Jadi kena minum air gula. Alhamdullilah results Okay. Nanti repeat 3rd thris. Semoga baik2 mummy ❤️ insha Allah doa banyak2.

11mo ago

Alhamdulillah, aaminn.. Semoga yg baik2 la ye sis.. Terima kasih 😊

saya. bmi 33, 2kali minum air gula tak sangkut. air gula ni lebih kepada brp cpt organ blh tapis gula pekat tu.

11mo ago

Ok awak, terima kasih. Risauuu kita awakk, sebelum ni hamil bmi normal 😊

sy overweight masa mengandung 85kg.. 2x minom air gula.. x sangkut gdm.

11mo ago

Alhamdulillah, Ok awak, terima kasih. Kita risauuu, sebelum ni hamil bmi normal 😊

sy 65kg overweight. kena gdm. bukan sbb obes ke tak. kdg2 sbb hormon.

11mo ago

yeke. hehe. sy dah 28w. naik 2kg je spnjg ni.

sy,bmi 31...dua kali minum air gula,x sangkut pun...jgn bimbng sis 😂

11mo ago

Alhamdulillah, Dh kali ke 2 ya sis.. Sy 3 minggu lg br minum.. Balik tu belek2 buku. Nurse note risk to gdm tu yg sy risauu.. Harap semua yg baik2 la sis.. Terima kasih.. 😊

Sy 90kg before pregnant, 2x pregnancy mmg tak lekat gdm..

11mo ago

Alhamdulilah, ok awak Terima kasih, Kita risauu sebelum ni bmi normal😊