jantung baby laju

salam , tadi sy ada checkup d kk .. pastu nurse check jantung baby laju .. siapa ada pengalaman jantung baby laju?

9 Balas

saya masa kandungan 35 minggu smpi masuk 36minggu jntung bby laju masa chek d kk..masa flowup dkt kd nomal..masa kandungan 35 minggu dah 4 kali saya kna p hospital smpi 36minggu pun saya kna p hospital jgk bila pakar tgk dkt ctg ok je..ada yg pernah jadi macam saya tak

Pernah 🙋🏻‍♀️ tapi doc ckp x apa. Sblum branak pub, tgh tggu bukaan.. doc check, dia kata ok. Lpas lahir jak trus baby kena admit sbb jantung laju. Semlman jg kena tahan tapi bsoknya blh balik dah 😊 klu nurse kata ok, just stay calm n positive ya 💕

Saya pernah. Baru2 ni chek. Bacaan jantung baby 177. Normal patut 150-155 mcm tu. Bila sy nk mngiring, bacaan okay dah. Mula2 je laju. Saya pun jenis nadi laju. Tapi xtau la ada kaitan ke x 😅

Sya pernah. Nurse bagi minum air suam lepas tu jantung bby normal balik. Kena kerap minum air ye. Masa tu sy puasa, terus buka n tak puasa dah. Kesian kat bby.

Saya..lepas tu dia refer dekat doctor,than doctor buat scan dekat jantung baby,doctor ckp ok pulak..mungkin dopler nurse xtepat sangt..guna scan doctor lagi tepat..

pernah, mula2 nurse cek baby 160++ bila dah g test air kencing, turun 158. mungkin tak buang air ke atau kurang minum air kot 😅

Saya pernah..siap kena g hospital terus..da kat hospital cek jantung baby normal...xlaju mana..naik sikit sgt..cek lg semula..normal

Saya checkup semalam pon sama. Mula2 laju then nurse suruh balik makan dulu. Dah mkn repeat blk & normal blk

2y ago

sama.sy sis...pg checkup xsmpat mkn..mkn mkann ringan je..nuget..misi srh blik mkn mkann berat..yg kenyang2...cek blik dgn misi ok lak..jntung bby...skrng minggu 35 ke atas kn mkn mkann yg berat2..xblh mkn ringan lg🤭

Tak pernah.