Tambah berat anak

Salam tadi saya gi klinik anak 8 bulan berat dia just 6.490 , susu apa yang bagi berat anak . Selain dugro . Dan nak bagi makan apa menu anak

6 Balas

Saya follow percentage susu ibu. 55% fat, 39% carb 6% protein. Tapi takde la sebiji2. Cuma saya lebihkan fat. carbs mostly keledek kuning, ubi kayu, nasi. And banyak makan seafood. Saya suggest maksudkan sedikit beef bone broth dalam makanan dia. and lebihkan DHA (ikan, udang) ikan selayang bagus. Kat shopee ada BBB. Tapi mahal. So sebaiknya buat sendiri. And bawak anak ambik matahari pijak rumput pepagi and petang.

Makanan lengkap nutrien, ada protein, sayur buah, carbohydrates. Tambah minyak dlm masakan. Boleh follow FB Happy Baby Food Malaysia utk rujukan

kalau baby saya . bagi makanan yg boleh tambahkan berat badan baby , menu berasaskan kentang , ubi keledek , pisang ,jagung then butter

sma la berat ank sy . tapi sbb ank sy lahir berat kurang. ank awk pn sma ke lahir underweight atau premature ?

1y ago

Dia lahir 38mgu

s26. similac. snow. frisolac. anmumlac.

try susu ducty baby sis ..

1y ago

Susu dutch dia muntah2