Susu tambah berat ke?

Saya beli susu masa anak 8 9 bulan mcm tu sbb nak ajar dia minum dlm botol.. tapi anak x nak minum jugak.. skrg ni berat badan dia setahun 6.3kg saje.. makan dia kurang.. minum susu pun susu bdn sepenuhnya.. ni nak topup dgn susu formula dgn harapan berat dia bertambah sikit.. guna susu yg beli masa dia 8 9 bulan mcmtu.. agak2 susu Dutch lady 0-12 ni boleh tambah berat ke? #ingintahu #bantusharing

Susu tambah berat ke?
3 Balas

Dah setahun, better beri makan cukup nutrien. Sebab makan menjadi keutamaan bila umur setahun. Susu ni tambahan je. Boleh join FB HAPPY BABY FOOD MALAYSIA, banyak info bermanfaat. Selain pemakanan, penyusuan, waktu tidur anak kena mencukupi, selalu bawa anak keluar bermain di pantai, taman, bersosial dgn rakan sebaya/ famili.

4mo ago

anak kurang nak mkn.. macam2 dh masakkan menu utk dia.. dia luak balik.. Saya dh follow macam2 step nak bagi dia selera mkn.. tapi still mcmtu jugak.. mmg x fokus sgt bg dia susu formula sbb dia tolak.. tapi dok pikir berat naik sikit sgt2.. tu ingat nak tambah melalui susu.. terima kasih ye beri pandangan.. ♥️

boleh tp bgantung pd kekerapan anak mnum jgak...

4mo ago

baik.. terima kasih.. ♥️