Baby kurang aktif

Baby kurang aktif masa 29 weeks. Normal ke? Biasa sebelum ni aktif. Masuk 28 weeks dia kurang aktif. Tapi rasa menolak je perut. #firstmom #ingintahu

4 Balas

possible cause, samada sis tak cukup air, atau movement baby dah berubah sebab space dah kurang. menolak tu kira movement juga. kalau air dah banyak minum, makan pun cukup etc tapi still risau, boleh ke PAC minta check. better safe than sorry kan.

Samaaaa saya 29w pun kurang aktif sis. Kadang2 malam ni aktif, malam esok lusa kurang aktif. Last2 pergi hosp elok je budak ni aktif dkt dalam 🤣

5d ago

Iyaaa pulak kita ni firstmom 😭 dr cakap air ketuban byk pun mungkin penyebab kurang rasa baby tendang.

Normal.. Biasa baby mengeras.. Bila makan sesuatau.. Mcm2 pegerakkan baby..

kalau tak cukup kiraan, tak sedap hati terus pergi pac sis

5d ago

Stuju.. klu sgt kurang gerak mmg x normal dh..