sakit

salam... sye nak tanye.. ade x ibu2 yg mengalami buasir yg teruk mase mengandung... boleh bg tau x cane nak buat...

79 Balas

sy kerap juga sis. suka buang air besar keras. Paz 2 di bontot mcm bngkak kn. Sy g farmasi beli cream sapu. Alhamdulillah ok. Tapi skrg ni da kurg berak keras. Sbb maybe sy amalkn jus mamariam kot 😅

4y ago

Aah nk tau jgk brand aa

Sy msa mengandung ank first 2kali buat operation buasir... Skrg tgh pregnant ank no 2, jd jgk skejap aritu sb alah sy kerap minum air milo... Lps sy stop amalkan minum milo, alhamdulillah dh okey...

5y ago

Spital swasta.. Tmpt sy kerja... First operation bt stapler sja, dlm rm11000... Sy guna insurans... Second operation potong buang, ni sy xtaw berapa ribu sb free, spital tmpt keja tanggung cos operation...

xpernh plak dpt ubt mkn . sy g check hos doc bg ubt sumbat kt buntot tu je . klau buasir kelua plak dy bg ubt sapu tok kecut kn buasir . mkn xprnh dgr lg . batter tnye doc lebih bgos .

sapu manjakani sis..bli manjakani tmbuk jd serbuk..msa nk sapu tu ltak air sket bt mcm paste..sapu kerap insyaAllah cpt susut bengkak..smbil tu bt senaman kagel skli..

Saya makan buah banyak jadi cirit birit plak,buasir semakin terok if kena cirit birit.bengkak semakin menjadi sis,saya xde lah sembelit masalahnye bengkak buasir ni pedih sgt

Try makan pisang. Preggy Kali ni mmg ada masalah pembuangan. Mkn sayur, cereal, buah n minum byk air pun tk berjaya. Mkn pisang sahaja yg dpt membantu.

Try minum ubat lactul utk elak sembelit. Kat farmasi ade jual. Mnum mlm selepas mkn sebelom tdo, esoknye nk membuang senang. Disamping byk mnum air masak, mkn sayur2 n buah2..

5y ago

Ooo..klau x sembelit xpe la, tp salah satu punca buasir, sembelit la.

buasir dan smbelit sma ke? susah berak ni sembelit kan. kalau susah berak, makan buah betik masak bnyk. konfom berak lawas. sy dah try. dan minum susu pun berak boleh lawas.

5y ago

Buasir ade isi tkeluar kt bhgian rektum.. Teran wktu berak blh buat buasir tu tkeluar.. Huhu perittt

Kenapa tak tanya dictor? Doctor tahu awk pregnant kan? Selalunya doc cuma akan prescribe ubat kalau sesuai dgn keadaan ibu. Kalau klinik swasta, tak pasti la

5y ago

Sy pegi klink swasta, sy dh bagitau awal2 sy ni pregnant then dia bagi ubat ni..

I buasir dri remaja...suami pun x pernah dpt tngok,sbb i malu...klu doggy,mesti bergelap,bru i bgi....skrg dh nk bsalin...xkan nk bgi DR tngok:-(