Kembung perut masa pregnant

Salam, sy pregnant 3 bulan and selalu rasa kembung perut tak selesa sgt😭😭 Apa perlu buat? Boleh ke letak minyak? Kalau rasa kembung perut ni mmg tak selesa sgt sampai rasa nk muntah 😢😢 Kalau letak minyak minyak apa yg okay and sapu dekat mana? Tak berani sapu dekat perut. Help me #firstbaby #bantusharing #1stimemom

7 Balas

Makan kerap dgn portion kecil. Minum air suam perlahan lahan. Semua tu utk elakkn perut kembung. Myk yu yee sapu bhgian ats pusat, sapu di bawah breast, dan sendi2. Kalau boleh urut perlahan sampai la terkentut, biar lah kentut bombom janji kurangkan kembung perut tu.