Air ketuban byk @ lebih..

Salam.. Sy nk tnya, td sy pergi scan di klinik kesihatan.. Dktor ckp baby ok, tpi air ketuban byk @ brlebihan? Bhaya ke utk baby dan ibu? Cmne cara nk atasi? Sape ibu2 yg ada pengalaman cam sy? Blh share2 ya.. Tq ibu2 semua.. Now 28 week.. Risau jgk..

4 Balas

Alhamdulillah, sy dh jumpa dktor pakar klmarin.. Dktor di kkia suh rujuk dktr pakar sbb air ketuban brlebihan.. Bila dr pakar check n scan, alhmdulillah air ketuban kmbali normal.. Syukur sgt.. Smoga dipermudahkn semuanya.. Aamiin.. Now 29 week.. Baby first..

Sy skrng nie air ketubang bnyk jgk. Dr 28w smpai 35w. Scan alhamdulillah baby semua ok n xde kncing mns jgk. Cuma tkt2 ms bersalin baby x duduk d laluan yg betul je sebab air bnyk dia duk pusing2. Ada je kes kna czer jgk. Sy 37 nie br doc nk plan mcm mn.

4y ago

Amin

Msa saya pregnant pun ada masalah air ketuban lebih . doktor cakap air ketuban lebih ni maybe ibu ada kencing manis ( tapi saya xde pun) dannn kemungkinan baby besar dalam perut . Dannn baby saya mmg besar , 4kg masa keluar .

4y ago

Alhmdulillah, slmat semuanya..

wslm... sy bru prgy cek kt klinik swasta.. scan.. doktor ckp smua ok air ketuban.. uri ok ap smua..cume brt baby je 1579 😥 esop bru cukup 32weeks.. #firstbaby

4y ago

Oh ok... Risau pula... Dh 6buln usia kndungan