Czer tegak atau melintang lebih baik

Salam. Sy nk tanya pendapat mommy czer menegak ke czer melintang lagi ok dari segi penyembuhan atau batasan pergerakan ? Sbb sy masa kandungan 14 minggu pernah oprate buang cyst secara menegak, jd dr tanya andai kata nnt czer nak tegak ke melintang. Dr suggest tegak buka luka lama sbb nnt parut banyak parut mcm sauh. Tp saya xkisah psl parut. Sy cuma tkot klu buka luka sama tkot lambat sembuh dan tkot klu menegak tu pergerakan payah sikit tambah nnt ada baby pulak nak kena urus. Bantu saya mommy. Takut sgt, ank first aritu bersalin normal.

3 Balas

kalu yg baru 1st time mmg melintang sis. tp kalu sebelum tu penah buat operation menegak, mmg dorang suggest utk menegak jugak.. Cuba tanya doktor apa kebaikan atau risiko2 drpd 2-2 kaedah tu n pandangan doktor.. msti dorang nk buat yg terbaik untuk pesakit kan..

2mo ago

baik sis. cuma aritu tanya dr suggest mvmne dr kata menegak jugak sbb kalo tak nnt banyak parut awak atas lg bawah lg. sy cuma risau klu menegak tkot pergerakan nk bangun duduk lagi terbatas. tq sis.

Ikut suggestion doctor sbb dia tahu mna yg terbaik

2mo ago

baik sis. tq sis

mcm sy dlu doc yg decide..czer melintang