Darah/lendir berwarna coklat semasa awal kehamilan

Salam, sy nak tny, normal ke ada pendarahan coklat mcm lendir pun ada. Macam darah coklat masa last haid tu sebijik mcm tu. Sy pregnant 5 minggu

11 Balas

Better g hsptl chck. Sbb bdn kita xsm mcm bdn orglen. .. rahim pn brbeza..ada org rahim kuat ada rahim xbpe nk kuat.. jd lebih baik g klnik or hsptl chck...biasa doc slalu pesan ada spotting. Or drh trus g hsptl

Normal tu sis awal kandungan kan...tp ada baiknya pegi jmpa doktor..sbb sy pun ada pngalaman mcm tuu jga..dok ckp mngkin sbb keputihan..dok ambl sample utk test..tp skrg syukur baby sihat..now 20week oredy..

Sama mcm sy dulu. Brown spotting masa awal pregnant. On off dlm seminggu lebih. Risau sgtgst time tu sbb first pregnancy. Tp alhamdulillah takde pape. Kalau sis risau, pergi dpt consultation dari dr ok.

4y ago

Sm sis. Sy pn on&off spotting. Kdg ada fresh blood jga. Sy just pakai panty ja. Kdg panty tk penuh pn. Just titik2 sja. Nexwek jmpa dctor lgi tgk samada kndungan jdi ke tak.

Sy dh 17w still kluar cecair coklat tu .. Kadang mcm lendir keputihan tu kadang menitis² cair .. Tp scan alhamdulillah baby ok .. Kndungn pn ok

Saya pernah mcmni. Spotting kluar darah coklat. ingatkan normal. so tkprgi hspital. Keesokannya malam sy gugur. So better prgi jmpa dr ASAP

betul normal...tp sy pegi je klinik nk kepastian ok ke x....nnt doc scan....

p hospital sis. sy pon jd time 6week..doktor ckp tnda awal keguguran.

Nak kepastian p klinik atau hospital jmpa doc..

normal..tp kalau takut boleh refer doc..

Normal, tu spotting.