Berat baby lahir ibu ada gdm

Salam. Sy nak tanya pengalaman ibu² yg bersalin ada gdm,tak kira la gdm on dc,gdm on ubat atau insulin. Berat baby lahir berapa,dan ada rawatan susulan utk ibu dan bayi selepas bersalin ke? Sy mengandung anak ketiga,tp baru pertama kali ada gdm. Mohon kongsikan pengalaman ibu utk bacaan sy dan mungkin juga ibu2 lain di luar sana yg memerlukan maklumat yg sebegini.

2 Balas

@Nur Amirah sangat merunsingkan fikiran kan sis. biasa kalau gdm on dc je bersalin ikut due date,tp doc pun blm dpt pastikan lg. kena tunggu hujung kehamilan baru tau cara bersalin mcm mana

1y ago

Itulah. Pakar cakap tunggu 37w baru dia decide. Haih la saya nervous bethooolll