Air Kelapa

Salam, sy hamil 19 weeks xpe ke mnum air kelapa?.. Ada kesan sampingan x?

13 Balas

masa saya 14 minggu terus tanya doktor adalah saya boleh minm air kelapa. Doktr suruh saya cuba dalam secawan dulu & tgk dalam 2 jam klau x pening, x muntah serta x cirit birit itu bermakna sy boleh mnm air klpa klau jd sebaliknya dktr sarankan jgn mnm dulu & tggu 6 or 7 bulan ikut step yg sama.

Kalau pada saya lah, saya tak berani nk cakap boleh atau tak klau bab makan/minum ni.. sbb kdg2 penerimaan badan sesorg tu tak sama... Ada yg minum, tak ada apa2 effect,ad yg minum ad effect... Jadi sis try n error je... ☺️

Tengok atas badan masing2. Kalau saya boleh telan semua tak pernah ade bleeding lagi kalau minum kelapa. Tapi saya minum yg pior dari buah dia tak tambah gula atau ais

xada.. janin dah kuat nati boleh minum.. air kelapa barli smua tu bagus utk mummy pregg

so far xda kesan sampingan,tapi elakkan diambil bersama supplement atau ubat

waalaikumsalam..boleh ja sis mnm tp tidak d galakkan sebab tlalu awal mnm..

Allhamdulilah sy awal2 preggy sy mnum.. Tpi ad org ckp ikut pda kitaa jgak

Alhamdulilah inshaAllah okey je sis. Tapi minum whitout ais and sugar ye.

boleh sis tapi better minum no sugar no ice

sy 17 w minum tp sikit je..