Kerap hypo

Salam. Sy ada gdm . Skrg tgh 28w. Normal ke kerap hypo . Kadang ada lambat makan berat waktu breakfast tp sempat je alas perut. Ada kesan ke pada kandungan?

2 Balas

Kena jaga jadual makan, awak. Rules untuk GDM tak boleh berlapar/skip makan/lewat makan. Kena ada jadual makan yang konsisten. Saya sendiri 6x sehari makan. 3x main meal, 3x snacking. Diet suku suku separuh is the best👍 Jangan lupa untuk sentiasa rujuk doktor tak kira masalah kecil atau besar ya.

7mo ago

Terima kasih utk nasihat dan tips nya sis 🥹

google sis.

7mo ago

Terima kasih sis