IBU GDM HYPO

Assalam mommies semua, nak tanya saya ibu gdm on ubat makan. Tadi lepas lunch saya makan nasi sikit, sayur, ikan dgn tempe. Lepas sejam lebih saya check gula, bacaan jd rendah 2.5 je 😅. Jadi hypo pulak , tu normal ke atau saya ambik bacaan lambat sgt? Sbb biasanya ambik lepas sejam kan, tp saya terambik lambat sikit tp tk sampai 2 jam sbb lupa 😅. Bila bacaan rendah ni apa je patut buat? Ok ke kalau makan sedikit manisan? #firstmom #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

Biasanya check lepas 2 jam sis. Kalu lepas sejam sepatutnya tinggi. Reading sebelum dapat berapa?

7mo ago

Kalau nurse di KK saya suruh ambik sejam selepas makan. Tp kalau sejam pun dh hypo, apatah lg kalaj tunggu 2 jam kan? Sis buat apa kalau jd hypo tu?

Bacaan bawah 4, hypo. Mm, tapi bukan biasanya check lepas 2jam ke?