bersalin d semenanjung

Salam suma, sy da 19weeks skrg nak tnya bole ka bersalin kt semenanjung, sbb saya neh asal Sabah kawin dgn suami org melaka n suami nk sy bersalin kt sana, tpi persoalan nya ad kwn bgtau klu bersalin kt semenanjung bila nak balik semula ke Sabah anak kena buat passport tuk masuk ke Sabah, so saya nak tau btul ka procedure mcm tuh. Means anak sy pakai passport ke apa, sy Dan suami ada ja srt kawin. Tlg explain sapa² yg tau tq..

2 Balas

Kalau naik flight domestic atau dlm Msia sendiri tak perlu passport.. Yg penting IC..

Tak betul sis. Sabah tak perlu passport. Sebab negeri dalam Malaysia. Yang perlu IC sis dgn suami. Nanti baby lahir simpan semua surat-surat doktor/hospital supaya senang nanti dekat airport nak cek.