Uri di bawah

Salam smlm sy baru details scan 19minggu dan dr. ckp uri dekat bawah menutup jalan keluar. Selalunya bila uri akan naik ke atas ye.

16 Balas

hm saya pun same time tu 19w 5d saya bleeding pastu g kk check doktor cakap uri saya dkt bawah harap2 la nanti scan tkde pape bulan 5 ni kena g balik check tgok mcm mana uri da naik atas ke tak harap2 uri naik la hm doakan kite semua sehat2 selalu 🥰

Biasanya 28 weeks dah boleh diagnose placenta previa kalau uri masih dia bawah dan akan kekal lokasinya sampai delivery. Sebelum 28 weeks kita panggil low lying placenta dahulu. Keep doa semuanya akan baik2 ja. InshaAllah.

Sya sis sampai 28w masih kat bwah..tp ikhtiar la sujud lama2 n selalu pujukw bby suh bwa uri dia naik..in Sha Allah scan 32w alhamdulillah da naik..follow scan lagi nt 36w harap2 semua ok. Aamiin😍

sy pon pnh mcm sis..uri bwh insyaAllah akan naik,sbb awal lg..tp jge dri..jgn angkt berat..jgn bsama suami buat smntra..tkt pdrhan..

Saya pon sama sis. Baru 16wk memang blok pintu nk beranak. Doc bagi masa sampai 28wk kalau tak naik kena tahan ward

saya sis skrg d tahap dua.. lagi 3mggu scan balik.. xnaik jgk jom la kita bekambung dekat dlm ward 😅

Macam sy dlu uri kt bawah nnt dah start 25 mnggu keatas baby dah besar dia pusing badanye

sama sy sis.. insyallah akan naik blk nnt sy klau xnaik jgk 38mggu sy akan kna czer..

Sa scan msa usia kndungan 21w. Doc ckp uri Kat bwah.ulng scan pada 28w nnti.

Nk tw jugk klu uri kt bwah tu mmg bby melintang ke kt dlm prut ni