hb turun banyak

Salam sis2 semua nk tanya..nk mkn apa ya?. Nk hb kita naik cantik..

7 Balas

Saya pun hb low tapi dah naik ke 11 , nnti 19hb nk kena check hb lg hrp2 tak turun Saya bnyk mkn mknn tmbh drh dalam seminggu sebelum check up tu , pantang betul2 mkn smua Dan saya amalkan kurma dlm bilangan ganjil , sebelum mkn selawat dan doa Semoga manfaat 🤗

1. wktu mkn ubat lebih baik pg sblm bfast wktu perut kosong. 2. pantang kopi n teh 3. jarakkn minum susu dgn masa mkn ubat sbb susu penghalang serap zat besi. Kalau hb rendah sgt sgt better kurangkn minum susu. 4. mkn mknn tmbh drh mcm sayur hijau n mkn jambu batu.

mkn ubat dari dari nurse ja yaa sis, saya pun mkn ubat nurse bagi hb saya ok ja 12.9 ada pun turun 12.3 saya tak mkn makanan untuk tambah darah selain ubat dari kk jaa

selain makan supplements yg KK bagi, kawan saya sarankan minum pati delima jenama gulsaan. katanya elok

maltofer + jambu batu jer..

kacang panggang

Jambu batu