Hb rendah

Mcm mna cara nk naikkan hb . Saya dh nk msuk 8 bulan hb ttap 10.1 . Nk mkn apa ya untuk naikkan hb . Tk larat ulang alik klinik.#SeriusTanya #bantujawab

19 Balas

hye sis saya yang naik nak ke 12 pon 2mggu skli pi amik darah jugak. haritu turun nak smpai 9. saya keep telan iberet 2 biji dgn jus delima gulsan. mggu nie fek hb mggu dpn cek bsp untuk gdm. enjoy ja journey preggy nie. sampai org kata x pnat ke tiap2 mggu pi klinik penat memang penat sbb pi sndry husbnd jaoh lgpon kita tau bawa moto ja tp ntah rasa seronok ja. tak larat pi kje mc begituuu lah lumrah sejak preggy. hahahah

sblm ni sy minum mamariam dgn ferrous ubt tmbh drh xp hb sy just 11 pastu turun 10 pastu drop 9 then doktor tukar ubat iberet.. skrg sy mkn iberet sbulan dh dgn jus gulsan sbb mamariam mahal skit, xsmpai smggu hb sy last week 12 lebih. sy serasi dgn iberet n gulsan plus gulsan murah kot dibandingkn mamariam.

hai sis, sy skrg 32 mnggu anak no. 2. dri anak nom 1 lagi sy mmg amalkan MAMARIAM n SUSU KAMBING. Alhamdulillah tk prnah sgkut HB. walhal sy Overweight mommy. alhmdulillah dua2 anak tkde sgkut apa2 trmsuk Gula. smooth je appointmment.

sy tgok rata2 mommies dlm ni hb atas 10 tpi dikira low jgk ya . doc sy steady je 🤣 pdhl hb sy skrg 8.7 je . sy pn dh cuba ikhtiar mcm2 . skrg kne masuk drip venofer pula nk naikkan hb . May Allah ease every for u mommy

sama dgn saya . penat asyik ambil darah je . baru² ni saya try minum air jambu batu marigold , dari 9.3 naik dah 10.9 . sikit lagi nak pecut . xlarat da ulang alik klinkk 😂

Saya minum pati delima gulsan. Makan 1 sudu besar. Kdg 2 kali. Pg dgn mlm. Kdg sehari. So far hb saya ok. Tkde gdm. Sembelit pun tkde. Mmg recommended laa utk preggy …

sma la hb 10.4..dri zincofer tukr lg g iberet..mkn iberet naik trun jugak😅tp sy x mkn ubt tmbh drh tu skg..sy mkn sayur je dn mnum susu. naik dah g 11.8🥰

try beli kayu sapang ubt tradisional tambah drah untuk ibu² hamil saya dri awl mngdung skrg 35week xprnh bwa 12😊 cari dekat tamu/pasar mesti ad Org jual

sebelum Raya haji last BP 10.9 . kene marah nurse . skali lepas Raya haji, hari2 masak dan mkn Daging Korban tu, checkup trus Naik 11.9 , Cuba la