Bleeding 2 Hari Sekali

Salam. Siapa ada pengalaman bleeding selang 2-3 hari sekali di awal kandungan. Lepas bleeding, stop then jadi lagi lepas 2 hari. Dah check doctor, kene tunggu 2 minggu lagi utk scan kalau takda apa2. Tiap kali bleeding banyak tapi x sampai 1 pad lagi. Doc pesan kalau lebih 2 pad baru pergi hospital.

7 Balas

Saya. Every morning lepas bangun dari tidur. Tapi bukan darah merah lah. Tak pernah penuh 1 pad. Sebab banyak masa kencing je, pakai pad ntok solat subuh pon kdg2 setompok kdg2 xde. Masa lain just sisa2 je yg tinggal. Punca sy uri kat bawah. Dr pon gitau mmg akan bleeding most of the time sampai melahirkan. Banyakkan bedrest. Jangan buat apa2 kerja berat. Sy lipat kain 4 5 helai pun bleh keluar sikit darah sebelum ni.

Sy dekat seminggu bleeding..dh mkn ubat kuatkan rahim..p hospital pun diorang suruh balik je..diorang nak 2pad penuh baru diorang layan rasanya..last2 p balik hospital p cuci ja..kantung semua dh jatuh sendiri..2 x dah jd benda sama..skrg preggy 16 weeks..hrp2 kandungan ni sihat sampai selamat melahirkan

5y ago

Amin

Hurm doc ada bg ubt kuatkn rahim?? If bleeding cmtu even xsmpai 2 pad..Better g emergncy sis. Tkut misscarriage..ckp je sis risau supaya dia blh bg rawatn cpt n slmtkn bby inside ke.. biasa pakar decide br hti kita lega brbnding doc bkn pkar yg decide..... Mg d pmudahkn segalanya..aamiin

5y ago

1st pregnancy mmg sy bleeding sampai 3 mggu.. Tapi kali ni cm lain plak patternnya.. 😅

please pegi hospital..dlu sye mngandung ank first..bleeding 2 hari..prgi kk..kk tolak prgi hospital besar..smpai sana terus warded..colleages sye pn mcm tu bleeding pegi hospital besar..doc check prgnant luar rahim..ape2 please refer to hospital..it's better for u and beby 💞

5y ago

Amin yaa rabb..mogaa awk dn beby sentiasa sihat selalu 💞

Ikutkan x normal sis klau bleeding masa awal kehamilan. Klau da smpai penuh satu pad tu sye dgr pun jdi risau 😥 sis pegi cek ospital besar trus, tkut if ape2 bole prevent awal. Klau spotting setompok mcm tu and x bnyak kira normal.

5y ago

Period cam biasa tu x pasti tp bleeding di awal kelahiran ni boleh jd normal sbb proses penempelan or x normal sbb tanda2 keguguran or luar rahim. Kalau gugur bwh 3 bulan, selalunya disebabkan janin tu x sihat , sbb tu doc gomen x bg duphaston kalau kita xde rekod keguguran n doc akan bg masa lg utk tgk perkembangan janin. Lain org, lain masalah. Ikutkan, time 1st pregnant pun sy ade bleeding dkt 3 mggu, tp cm juz spotting. Kali ke2 ni, selang 2 ari, tp byk sikit.. Tu yg risau.. Alhamdullillah, setakat ni masih ok. 😊

Sy pun tgh bleeding dah 3 Hari..Tak banyak tpi risau..kejdian belaku setelah bersama suami. Risau sngt sebb mmg berharap dapat bby.last dapat BBY 11 Thun lpas.skg tgh ambil ubat kuatkn Rahim..harap2 BBY ok je.

4y ago

Puan sama macam sy. Now sy dah 18 week. Spoting coklat tu dpm mgu ni ada sekali je klr. Doktor xkp xpebiasa abb proses penempelan dlt rahim. Kalau darah merah klr byk smpi tukar2 pad trs ke hospital

Saya pun ..dlm 3weeks kt 2hri bleeding pastu dpt vitmn tuk kuatkn rhim..mkn sebiji pastu dh stop xde bleeding dh..sekrng dh on 6 weeks

4y ago

Salam boleh tahu x vitamin apa yg doc bg utk kuatkan rahim tu