36weeks baby breech

Salam.hi sesape ade pengalaman atau tgh alami baby breech dlm minggu akhir2 ni.. Sy appointment hosp nk msuk 37weeks nti.. Tp smlm scan baby songsang lg.. Risau benor...

2 Balas

Saya haritu scan 36w baby songsang. Nanti 38w doc bagi appointment scan lagi, and tengok position baby mcm mana. Time tu baru discuss nak proceed czer atau kalau boleh nak mintak doc bagi masa lagi sampai 39w ke kan untuk baby pusing . Masih berharap baby akan pusing last minute hehe

2mo ago

Samala kt ibu. Risau sgt sbb plan klu ada rezeki 2nd baby ni mau normal. Yg 1st baby bersalin d swasta. Doc pksa berank 38w time tu siap induce lg. Tp kpla baby sangkut dkt celah kangkung. Last2 czer tkut bby lemas.mudah mudahan Allah permudahkan kt ibu2 yg breech bersalin normal dn semua selamat. Aamiin

klau saya pun breech kena pusingkan bby supaya tak berslin czer klw nak brslin normal tp bby mmng x tak nak pusing paksa czer juga...normal or czer sama saja yg pnting ibu dan bby sehat lps berslin...skrg bby sehat dh 4 bulan..