baby breech .

hi , nak bertanya sikit . harini check up kat kk untuk scan baby sekali la sebab dah masuk 36weeks . bila scan doc kata baby breech terus doc call pakar o&g hosp untuk dapatkan tarikh refer ke hosp . rabu ni kena pergi hosp , dekat o&g nanti buat apa ja ya ? saya risau kalau boleh nak bersalin normal . semoga baby cepat berpusing Aamin 🤲🏻🥰 #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Nanti dia akan check balik betul ke breech. Kalau ya dia akan set date utk pusingkan bby dan kalau berjaya ok la. Kalau x dia akan czer. Depends pda keadaan bby dan ibu. Dont worry kalau czer pun sebab x seteruk yg digambarkan

klu breech dktr pakar mungkin akn cuba buat prosedur ecv, berdasarkan keadaan kndungan nanti

8mo ago

xpasti. tp jgn fikir smpai kesitu lg..doa yg baik2 sahaja moga semuanya dipermudahkan.