mummy confius

salam semua..sy skrg 38 weeks..due date 28/3 ni...dah 2 hari perut sy asyik mngeras jew...tp xde kluar tnde ape lg...sakit die smpi nak pusing badan pon tak boleh...perlu k sy ke hspital or ni cume kontraksi palsu jew???

6 Balas

Saya ni baru 31 minggu... Perut mengeras sakit sangat sampai darah mencanak naik... Pi hospital kena tahan 3 hari... Bila scan... Anak songsang.... Kemalrin balik... Malam ni sakit balik.... Setiap 5 minit mengeras... Kemas baju ...sbb tanda2 ada dah

Pngalamn sye ank first dlu. .sakit tahp mcm sis la. .drah 2 klua hnya sporting je..pusing sme xbole psg sni xbole. .p hosp .cek jln da 1 cm..xsmpai 5mnt cek jln 2cm..tros admit. .p hosp la mommy ye

same la.. bila perut dh besar susah nk tukar posisi kiri knan rasa berat.. perut asyik mngeras tp xda tanda lg.. mngkin contraction palsu.. smpi skrg sy belum kluar tanda lg.. due 20/3 ni.. 😅

4y ago

ye sis, dh admit ward pun.. cek bukaan td dh 3cm.. 😅 skrg tgl tgu bukaan cepat je lg.. mngeras2 dh.. tp x rasa sakit 😅 mngkin sbb blum pcah ktuban..

Mengeras takpe asalkan tak keluar darah. Klu keluar darah sikit pun segera ke hospital bawa brg2 skli kot2 kena tahan.

Dah ke hospital ke sis? Lagipun sis dah 38 weeks tu. ☺ Semoga dimudahkanlah segala urusan bersalin nanti. Aaamiinnn3.

4y ago

blom lg😅😅..sbb tak saki sgt n xde pape tanda....

Kalau mengeras setiap 3-5mnit segera ke hospital😊