Perubahan Hormon?

Salam hi semua.. Sis nak tanya, kalo badan naik2 ruam merah, gatal2 tu salah satu sebab perubahan hormon masa mengandung ke?

9 Balas

Mungkin juga sis... Tp xsemua ibu2 alami alahan yg sama... Time sis ada monthly checkup kt kk nanti sis tanya lah pd nurse n doc... InsyaAllah ianya ruam biasa sbb alahan mengandung... 🤗

ruam merah berair ke tak sis? sy hari tu egt ruam biasa je,skali kne chickenpox pulak..

Sy tu hri kena gatal2 abis 1 kaki bbiji2 ingatkan elagic rupanya pregnant pla...

Sy pun mcam tu sis.. Kluar allergic msa mgandung

Mungkin ye. Setiap ibu alah tak sama

Boleh jadi. Tak sama setiap org

Ye sis sbb hormon

Wslm.. Bole jd gak.. Sbb mse sy preggy ank first n second xde pun ruam2 merah.. But bila preggy no3 ni, mse first trimester mg senang naik ruam2 merah n gatal.. Lpas msok second trimester ok daa.

Saya pn sma juga.. Gatal sgt2.. 😢