first time preggy

salam semua..saya baru dpt tahu sy pregnant 5minggu..ni baby first..still tak tahu lagi mcm mana nak jga kandungan ni..mommies semua boleh bagi tips tak utk kita yg first time ni..

2 Balas

Wasalam..utk early stage ni,doktor selalu nasihatkan jgn skip ubt folid asid,bnykkan rehat,jgn buat kerja berat dan paling elakkan bersama dgn suami..hehehe

5y ago

Kena jaga sis, kena mintak nasihat dokter, sbb baru lagi tu risau xkuat. Tahniah sis

have a good rest.jgn lasak2. elakkan angkat benda2 berat. kalau letih rest.jgn makan or minum benda2 tajam mcm nenas, tebu,air bikarbonat