Sakit bahagian tulang pelvic

Salam semua..saya 33weeks skrg nie..sbelum nie sye akn rse skit kat tulang pelvic bile nk bgn n dduk..tapi start semalam kluar dri kete saya rase sakit bile time bjalan n naik tangga..setiap kali jln n naik trun tangga akn rse skit sgt²..de sape2 mcm sye x??normal ke yew??

4 Balas

exactly kat area mana tu? bahagian belakang ke depan? kalau depan tu most probably SPD. normal hujung2 ni makin sakit. banyakkan buat pelvic tilts, cat-cow pose, masuk keluar kereta angkat kaki dedua serentak jangan masuk keluar satu2. inshaAllah membantu.

2mo ago

tq bgi tips

Mungkin sebab sis kerap naik turun tangga.. jadi baby dah turun bawah. in shaa Allah mudah bersalin nanti. Semoga segala urusan dipermudahkan sis

normal

2mo ago

alhamdulillah kalau normal