Sakit kepala

Salam.. hi semua..nak tanya ada tak yg sama macam saya? Kepala saya selalu sakit.. tiap hari sakit, tak pun selang 2 hari sekali sakit..ade yg ada pengalaman macam ni tak? Knp ye?? Kadang malam tuu sakit esok bangun tidur pun sakit lagi..

4 Balas

Saya pun kerap sakit kepala. Selang sehari - dua mesti datang sakit tu. Saya tidur malam, bangun esok pagi masih terasa juga. Check blood pressure semua ok je. Jadi saya identify sendiri apa faktor yg buat sakit kepala tu datang. Antaranya bila saya tengok/main hp. Jadi saya limitkan screentime, time tido letak fon jauh dari kepala. Selain tu jaga waktu makan. Kadang2 banyak angin dlm badan ataupun saya banyak sangat memikir dalam satu hari jadi sakit kepala la. Lain org lain penyebabnya. Tapi mungkin puan boleh try & error. Kena perhati condition badan jugak.

1y ago

Sama saya pun kerap main tlpn dan lambat makan.. Berangin dalam badan pun penyebab jg kita sakit kepala , lemas.. kadang2 saya susah tdr malam apa g kalau sdh tdr tp dapat bgn sbb bising automatik sakit kepala.. bgn pagi masi sakit.. bila cek tekanan ok ja ..

Sy pun ituhari selalu sakit kepala juga, sampai lenguh urat tengkuk. Lps tu sy minta tolong mak sy urutkan sbb mak sy memang pandai mengurut. Lps mak urut tu Alhamdulillah sampai skrg dah jarang kena sakit kepala. Puncanya angin bnyk dlm badan. Tp better awk check doc dulu tgk mcm mana, kdg2 sbb darah tinggi.

1y ago

Yer betul selalu mmg sy telan panadol, tapi lps mak sy urutkan urat2 yg masuk angin tu, Alhamdulillah lega sgt2. Klu tak tu dia punya sakit rasa mcm nak patah tengkuk, sbb urat tengkuk tu rasa mcm tegang. Mak sy memang mengurut org, tu dia tau pasal urat2 yg masuk angin, klu org yg tak pandai urut, memang takkan hilang sakit kepala tu 😩

saya pon selalu sgt sakit kepala tapi bila gii checkup tekanan darah ok jeee. sejak ambik obimin sy rasa sakit kepala ntah lh maybe sbb banyak angin dalam badan kot

Jumpa doktor segera untuk pemeriksaan lanjut.