Sakit kepala

Saya dah 13 mgu 2 hari. Normal tak simptom sakit kepala hari2? Dah seminggu macam ni. Saya belum jumpa doktor. Kepala ni sakit sangat. Bukan pening kepala tapi sakit kepala. Biasa sakit kepala sy akan rehat tdo. Bila bangun ok sekejap. Lepas tu kembali sakit kepala. Mual pun masih lagi sehingga sekarang. #newmom

14 Balas

try buat rendaman terapi ais .. letak 1baldi ais, n celupkan kaki shj, tahan seberapa lama yang boleh, disarankan atas 10minit 🤗 bukan mndi ais taw sis, rendam kaki je, sy biasa alami yg mcm sis ckp tu, n sy buat yg ni sbb ada terlalu kt tiktok psal terapi ais ni 🤗 try la

2mo ago

semoga yg baik² shj utk sis ya 🥰 mmg kita time preggy nii, penyakit yg xpernah² ada, tetiba ada 🤣

Normal kalau trimester 1 sebab morning sickness.. Saya sepanjang trimester 1 pening kepala, loya, hidu bauan tertentu pun pening,kekadang muntah juga.. Selalunya saya akan tidur/lelap kalau pening teramat.. Tapi kena refer Doc if berlarutan dan tidak tahan.. Risau ada HB low

Sama macam saya awal2 pregnant (lupa week ke berapa) sakit kepala sangat2 macam migrain. Mandi basuh kepala tak jadi,mandi air garam tak jadi. Makan ubat pun takjadi. Masetu saya terus gelapkan bilik saya takde cahaya langsung and then tidur. Bangun tu dah elok

sy pernah jd mcm ni jugak… sakit kepala x tau nk cakap macam mana tidur bgn pon ttp sakit.. sy pergi kk check rupanya darah sy tggi.. mungkin x cukup rehat or stres... awk pergilha check.. semoga awk sihat2 selalu

saya pun mcm tu jga.. pening/sakit kepala hari² msa awl² pregnant aritu..bila jmpa Dr dia kata normal sbb msih morning sickness..syukur alhamdulilah bila msuk 4 bulan ke ats sakit kepala dh brkurang..

klau kerap sakit kepala ni mesti dctor assume ada darah tggi . better awk prgi lah klinik , sy yg bp tinggi pun dctor sruh monitor bp smggu mcm mana . dia tkut ada drah tinggi and bleh kena sawan .

Better jumpa doktor ya. Sebab KERAP dan seminggu dah. Kita tak tahu risiko komplikasi semasa kehamilan: anemia, high blood pressure, kencing manis, semua tu memudaratkan diri dan kandungan.

2mo ago

OK take a good care

Saya pun masa 1st trimester teruk gila sakit kepala. Muntah2 non stop sampai kena warded. Kerap juga saya ulang alik klinik dlu amik panadol sb tak tahan sangat.

2mo ago

sis makan panadol hari2 ke? ada makan ponstan jugak x bila sakit kepala tu?

saya awal2 pregnant pun mmg sakit kepala hari2 sampai 2 3 bulan, tp sy dh jumpa dr n semua ok, so jumpa la dr klau tknk risau

sy pun ada kena hari tu smpi 5hari, jmp Dr rupanya badan kurang mnum air igtkan sebab cuaca panas.. kene mnum bnyk ais sis..