nak tanya pendapat

Salam semua..bayi saya baru masuk usia seminggu..saya nk tanya,,boleh ade kesan ape2 ke kalau beri bayi gripe water setiap hari ????..sedangkn bayi saya alhmdulillah tak kembung lagi setakat ini...mak mertua saya yang beri minum gripe water setiap hari..saya risau

2 Balas

Wslm. Rsanya better jgn bagi mommy. Sbb usus baby baru lgi. Belum kuat nk proses ap2 selain dri susu. Klau baby kembung perut masuk angin sapu jew dgn minyak yu yee tu. Anak sya smpai nak masuk setahun x prnah kena perut kembung sbb setiap kali lepas mandi sya pkaikn minyak yu yee.

5y ago

Jgn diikut sgt org tua dulu2. Baby skrg dgn baby dlu x sama. Skrg ni mcm2 pnyakit ad. So kena beringat sblm tkena

Kalo bby kembung bru bg.. Jgn bg hri2..