Gripe water

Assalamualaikum mommies, saya nak tanya boleh tak bagi gripe water tu dekat baby ? Mak saya suruh bagi sebab nak bagi kurang angin tapi mak mertua pulak kata jangan bagi sebab dia tak percaya, takut apa apa jadi. Dia suruh saya stop bagi. Saya dah bagi gripe water tu dah lebih 2 minggu, alhamdulillah setakat ni tak ada apa apa lagi. Nangis pun kurang sikit dah. Boleh lena dengan elok, cuma kadang kadang tu merengek la sikit tapi tak seteruk la seteruk sebelum saya bagi gripe water tu

1 Balas

boleh dkt botol tu pun ada tuliskn tuk bby ....ank sy pun makan gripe water ms bby dlu smpai dh bsr ni... jnji ikut dos yg di benarkan..mcm sy dlu since adik sy kecik pun mak bg gripe water bila bby start kembung atau angin lepas dh try sapu minyak telon x jalan juga... kekdg nangis bg ni dia ok...lepas tu tido pun ok...then next day pun sm...bila perlu je bg la..mg dpmudahkan segalanya..aamiin