Tompok2 Darah

Salam semua.. Sye nk tyer ade yg mcm sye.. Sye mgndung 10 minggu.. Tpie ade tompok2 darah.. Ape patut sye buat?

12 Balas

Pegi hospital cpt ya..wpon bleeding xbnyk kne pegi jgk..mcm sy time tu usia kandungan da 17weeks.. Ade bleeding sikit..tau2 kandungan luar rahim..sib baik sy pegi cpt klu tak pecah tube sy..mlm tu jgk doc operation laparoscopy removal right tube..semoga awak ok ya..semoga d permudahkan sehingga awak bersalin...

Be careful ye,sy pn pnah jd mcm tu masa usia kandungan 8wks, ade tompok darah n perut pn lansung tak sakit, next day still ade darah then tros pergi hspital n doc check sy da miscarriage

Xpe, saya penah jgk mcm tu.., kadang tu sbb bby tu bru nk mnjdi kata org bru nk lekat kuat umpamanye tu yg bleeding skit... Tpi time drh tu kluar pstikn kite x rse sakit kt perot keape ke...

Sy pon jadi mcm sis, skrg 10mggu jugak, byk kali jadi tmbh2 kalau byk berjalan...cube sis pegi hospital, doc akan check, mcm sy, kes threatened miscarriage...doc suruh byk berehat😊

Sy pun dh 3hari bleeding.gi doc check dan scan tp doc xleh nk bt ape.cuma blh nasihat berehat byk2 je.jadi skrg sy berehat jela atas katil tgu ketentuan Ilahi.arini hari ke3 masih bleeding.

5y ago

Sehari sekali je bleeding kalo lepas masak,angkat apa2 atau time keje.kalau baring tido je xde bleeding..sy pn doakan sis & baby pn sihat

yg patut awak buat mestilah pergi ke klinik sebab kt sini takde alat yg boleh tahu kenapa awak keluar tompok2 darah 🤗. moga mommie n baby sihat yerr 😘.

Sama mcm sya sis.. Tp asal ada tompok darah sya mesti p hospital.. P kat emergency trus. Tak kisah brapa kali pegi yg penting kita tau yg baby sihat2 ja 😊

5y ago

Dia akan scan perut dan cek bawah..

mungkin normal mungkin tak..ikut pada bdn memasing yg penting dapatkan kepastian dokter sbb apa..

Tq semua.. Ecok sye akn ke hspitl.. Doakan sye gn bby seht aje..

Pergi jumpa doct segera sis