ubat masokkan ke miss v

salam semua . . sy nk tanya ada tak mommy mommy yg ada pengalaman guna ubat ni . ubat yg kena masok ke dalam faraj ni ? . erm nk tnya pengalaman sakit tak klw masokkan sendiri ?? sbb nk mntak tlg husb bubuhkan pun husb out station . . dan nak tanya bila masokkan ubat tu better guna alat yg dia bagi atau masokkan pakai jari je ? . nak masokkan ubat tu kena masokkan biar dia betol betol masok dalam faraj ataupun asal dia dah ada dalam tu je ? confuse . kalau ada mommy semua yg prnah guna harap boleh bntu saya. terima kasih

ubat masokkan ke miss v
15 Balas

Utk ibu mengandung kena masuk kan guna jari. Elakkan guna alat dia tu. Sis pakai malam sebelum tidur. Sebelum pakai prgi toilet siap2 buang air kecil/besar. Cuci tgn bersih2. Basahkan ubt tu. Lap kemaluan bg kering. Pastu sis baring atau duduk bersandar. Angkat kaki mcm position nak bersalin then masuk kan guna jari sedalam yg boleh. Jgn bergerak dlm 5 minit. Takut ubt trkeluar balik. Pastu boleh terus tidur. Esok tu pakai panty liner sbb akn ada residue ubat keluar. Takut panties kotor nanti

5y ago

Sbb saya pharmacist. Sbb tu detail 😂

Sblum guna cuci tgan bersih. Baring n letak bantal bawah punggung lepastu msukkn dlm vagina. Klu bole terus tdur je pstu jgn gerak sgt takut ubat x masuk n x bkesan.. sy pkai ni kputihan stop dlm 2 mgu.. tpi pstu kputihan dtg balik.. skg saya amal cuci miss v guna air rebusan sireh n garam. Kurg kputihan da. Jga pemakanan. Jgn makan /mnum manis

5y ago

ouhh baik3 .tq taw sis😍

msti pakai ya sis..kalau x nanti risiko gbs tinggi..ank kene tahan wad nanti..cara pakai sblm tido slepas ketndas.boleh masukkan pakai jari agak2 hingga ubat x kluar..dan msti guna semua ubat yang dr suruh..biasanya 3 biji..gbs ni kita xdpt detect diawal masa lahir sbb ambik masa 3 hari u test sample result keluar..risiko baby tuu..

5y ago

ouhh baik3 sis .tq sis

Sa pernah pakai masa 1st pregnancy.. Masa tu sbb keputihan yg byk n gatal.. Nurse ckp ada jangkitan kuman.. So dia bg ne.. Sa masukkan je sndiri.. Guna alat yg sedia ada dlm kotak tu.. Masukkan dlm je.. Asalkan dia masuk ok sdh tu..

5y ago

saya mmg peminat tea sis. lah baru tahu tea pun boleh sebabkann keputihan . hmmm knalah kurangkan tea lpas ni😅

Blh guna jari..tp kena pastikan masuk dalam...if cara masuk betul 3days pun ubat ni masih ada di dalam.so segala kuman keputihan akan mati...klu just masuk sj.esoknya kuar balik x da fungsi.... Bersama suami lepas 1w insert ubat ni

5y ago

ouhhh baik3 sis. noted😍

ni ubat tuk keputihan.. sy ada dapat jugak. tp aritu suruh husband yg buatkan... kalau sampai bole je cuba masukkan dlm miss V.. sebelum tido..esok bangun nnti nak buang air kecil.. mesti keluar sekali nnt 😊😊

5y ago

allah senanglah kalau husb boleh tlg buatkan . . husb sy out station . jdi kena buat sendiri lahhh . . hehhehe .

sy pakai sendiri jer.. guna alat yg dia bg tu. rasa nyilu lah sikit tp tak senyilu kena masuk muncung itik tu. pastikan masuk bg sedalam yg boleh. lepas insert terus tido.

5y ago

baik3. tq sis😍

Pakai sndiri je mumy..kalo takut pakai alat dia guna jari je.. jom join group blh share and tnye apa saja https://chat.whatsapp.com/CFOQ5b1hBYd6K7g2iSdV0k

5y ago

ouh baik3 sis. tq taw sis

Guna jari je. X skit pon. Masok guna jari telunjuk smpai penoh 1 jari telunjuk tu kira ok da tu. Xde ubt tu trlalu ke bwh sgt. Nt cpt jatoh

5y ago

ouhhh baik3 sis . tq sis

Berkesan kejap je ubat ni. Nak masukkan tu sakit sikit lah bagi saya hahaha..

5y ago

Jangan risau lah.. setiap orang lain.. kalau tak berkesan jugak inform je dengan doktor ye sis