Rakan sekerja suka mencarut

Salam semua sy nk share dan tny pendapat.. sy first time pregnant.. dr baby kecik dlm perut smpai skrg dah 34 minggu sy kerja dan rakan duduk dpn meja sy suke mencarut. Dia ada baran sikit so dia selalu share dan luah kt sy tp sekali mencarut dan maki2.. ( bukan dekat saya) . Baby dlm perut mesti dgr kan. Kadang sy malas layan sy pakai earphone kuat2.. tp baby dengarkan.. sy yela xdgr sbb pakai earphone.. kadang sy sedih sbb baby kene dgr mcm tu.. ada effect pape x kt baby..

2 Balas

rajinkan berborak dgn baby benda yg baik2. InsyaAllah xde apa2. kalau puan boleh bersabar dari awal sampai 34 minggu, puan sabar sikit je lagi x lama dh tu. yg penting didikan utk anak bila dia lahir nanti itu yg paling byk dia belajar

Officemate sy pun suka mencarut tp time dia mencarut tu, dlm hati kita zikirlah & doa moga2 carutan tu tak lekat pada kandungan kita. Sis boleh juga guna headphone pasang zikir/surah2 letak kt bhgn rahim.