Mabuk mual2 susah nak berus gigi

Salam hi semua.. sy first time skg dah 11 weeks.. mual2 sy truk jugak.. masa nak berus gigi rasa seksa sgt sebab nak termuntah je.. suami tegur mulut saya bau muntah.. tiap kali nak berus gigi rasa takut.. ada yg alami mcm ni tak? Still berus gigi mcm biasa ke?

19 Balas

normal je..cm sy nk elakkan berus waktu pagi just kumur2 dgn listerin tu..sy prefer cm mlm sblm tdo bru gsok ggi..sy 4month jgk bru ok..kdg2 gosokje pgi2 tu..tp jgn after lps mkn,mmg semua mknn keluar..