tanda bersalin

Salam semua. Sy dah 38 minggu 2 hari. 2 hari lepas sy dah rasa perut mengeras semacam dan sakit. Kerap pulak tu. Tp takde pulak tanda lain mcm contraction ke apa. Cuma mengeras kerap je. Sbb kan pagi tu ada appt kk, sy tahankan je sampai pagi. Then dari malam tadi pulak sy rasa tak selesa kt pinggang. Tp sebelah kanan je. Sampai ke petang ni masih sakit pinggang sebelah kanan. Ari2 ada berdenyut sikit. Kalau sakit sebelah je pun dikira tanda nak bersalin ke? Sbb doktor ckp sy dah ckup bulan, tak perlu tunggu air ketuban pecah atau turun darah. Tolong sy mommies semua. Takde pengalaman ni anak pertama.

11 Balas

Saya pun kena macamtu masa 38 weeks 3 hari , takde tanda or pecah ketuban tapi perut kerap mengeras , pegi hospital check bukaan dah 3cm teros kena tahan , lepastu teros bersalin