tanda bersalin

Salam semua. Sy dah 38 minggu 2 hari. 2 hari lepas sy dah rasa perut mengeras semacam dan sakit. Kerap pulak tu. Tp takde pulak tanda lain mcm contraction ke apa. Cuma mengeras kerap je. Sbb kan pagi tu ada appt kk, sy tahankan je sampai pagi. Then dari malam tadi pulak sy rasa tak selesa kt pinggang. Tp sebelah kanan je. Sampai ke petang ni masih sakit pinggang sebelah kanan. Ari2 ada berdenyut sikit. Kalau sakit sebelah je pun dikira tanda nak bersalin ke? Sbb doktor ckp sy dah ckup bulan, tak perlu tunggu air ketuban pecah atau turun darah. Tolong sy mommies semua. Takde pengalaman ni anak pertama.

11 Balas

Sma sis..dya sblum sbuh pastu smpai pg rse mcm senggugut kuat, skit pinggang sblah kanan...pastu siang hri smpai mlm xda rse skit senggugut tp bby slalu mengeras, pastu repeat blik rse senggugut blik bila sbuh smpai siang hri..xda trun tnda drah or oech ketuban jgk...xthu kena pg hospt ke x nie...dh brpe hri dh mcm nie

Pergi klinik/hospital sis. Saya sebelum bersalin 2 kali ke klinik sebab macam sis. Baby pun dah engaged masa tu. Dua2 kali bukaan baru 1cm. Kali ketiga, rasa sakit perut mcm nak membuang, terus pergi hospital, alhamdulillah selamat bersalin 39 minggu 3 hari

Pengalaman saya masa 36minggu perut mengeras xberhenti.. so sy pergi hospital check kena tahan ward 1malam. Buka 1cm.. keesokannya air ketubahan pecah dan beranak.. ape2 sis pergi je hospital check..

Saya pun kena macamtu masa 38 weeks 3 hari , takde tanda or pecah ketuban tapi perut kerap mengeras , pegi hospital check bukaan dah 3cm teros kena tahan , lepastu teros bersalin

Pegi je ke hospital. Biar diorang check. Sy hr tu pun preg ms 38w 4 hari. Sy rs sakit dtg kejap2. Hajat nk pegi cek brapa bukaan sj, tau2 dh 4cm and terus diorang tahan.

situasi awk skarang sme ngn sya.. sy dh 39 mggu 2 hari , ank no4 dh.. x pergi lg hospital sbb nn tggu tanda atau contraction kuat dlu

Better g hospital sis.. Sy yg tngah preggy ank 3 ni pun konfius rasa contraction sbb 9 thun tnggal ni bru mngandung blik

Sy 37 weeks 4 day . Ketumbn x pec ah smue dok thn skit mcm segugut lg skit nk berak x berak . Pg hs ptl da 4 cm

pergi hospital sis.. kdg ad yg xsakit n xde turun tanda tp dh bukak jln.. better g hspital la

Lebih baik sis pergi je hosp ceapt2. Sakit contraction ni lain org lain rasa.