just bertanya

Salam semua...... Sy da 35w 5d.... Ya allah da menunjukkn tanda sakit2 pinggang dan perut ase nk berk tp tkmo berak.... Perut menegang.. Bby gerk tp slow.... Adoiiii itu tnda nk berslin kw..... Sy tk g hosptl.. Sy piki contracion palsu...

1 Balas

Mmg sis.. Dh dekat 35 weeks lebih mmg tanda2 braxton hicks tu kerap blaku, otot uterus kita mgeras melatih utk psiapn nk bsalin.. Cuba bw bjln perlahan sambil atur nafas, smbl pgg perut bckp dgn anak, selawat.. Klu xselesa cuba duduk... Klu sakit sgt pinggang minta suami tekan2 Perlahan2 bhgn pinggul, atau letak salonplas yg x panas (cri yg sejuk warna hijau) utk lekat belakang pinggul.. Xda mslh letak ubat sapu d blkg pinggul. Jgn letak depan perut je sb kedudukn anak kita di perut/rahim kita.