Confused to make decisions

Salam semua.. Sekarang kandungan sy dalam 39week 2hari, tadi balik dari appointment WCHKL dokter kata berat baby 4kg.. Dokter dh scan dalam 2 ke 3 kali masih dalam anggaran 38kh ke atas.. Tadi dokter dh bagi surat untk serah diri isnin nie, dokter Tanya sy untk buat keputusan normal atau operation.. Pilihan Di tangan sy tapi sy takut bahu baby sangkut sbb kepala baby pun belum masuk laluan nk keluar.. Dokter minta sy call Dan bincang dgn suami & suami seolah2 mendesak sy untk normal sahaja tak kesah apa jadi.. Kalau dh tak keluar betul let say kalau tengah teran tu betul bahu baby sangkut baru pilih operation dia kata.. Tapi sy takut.. Bagi sy kalau kita boleh mengelak baik mengelak awal contoh kita dh tahu risiko bahu baby akan sangkut untk beranak normal baik pilih operation terus.. Tapi suami seolah2 tak faham apa yg sy fikirkan, perasaan sy, sakit sy, & yg lain..

1 Balas

aduhh. kalau sy la kn. dh doc ckp ada kemungkinan bahu baby sangkut. baik czer je. dari atas bawah kena jahit. so sis dh bersalin? mcm mana czer or normal?

4y ago

Berat baby lahir 3.8++ nk dekat 3.9kg 😇 jgn terlalu risau sis.. Inshaallah urusan sis dipermudahkan.. Cuma jgn makan manis2 Sgt macam sy hari2 telan coklat 😅