Suami lambat ejakulasi

Salam semua, saya nak tya mcm mana untuk buat suami ejakulasi lebih awal sedikit. Saya tak mampu dah nak bersama selama 30 minutes ke 1 jam lebih. Bukan apa lama2 buat wanita menjadi kering dan sakit. Saya takmahu membrtahu dia saya takut mengguriskan perasaan dia sebab sebelum ni pun ada brtahu suami wajah dia terus bertukar suram. Dan dah pelbagai cara saya cuba untuk dia ejakulasi awal sedikit tapi tak jalan. #advicepls #pleasehelp

12 Balas

pernah lalui..dan memang memenatkan..7bulan kot rasanya tak berjaya msukkan..bila dh berjaya masukkan, lama pulak nk ejaculate..solusi 1.bykkan doa.minta sgguh2 kt Allah supaya kita (suami isteri) tidak mencari jalan lain utk merasa nikmat.Jangan izinkan utk feel benda2 haram ..mudahkan jalan utk bersama di ranjang. 2. suami ada beli kopi kuat tp bila minum, anxiety sikit (jantung degup laju) n terus stop 3. sy (isteri) belajar lagi cara2 bersama dgn baik.Masuk IG Sarah Zainal Puteh dan beli ebook. Then belajar jg di telegram dgn komuniti isteri2 yg ada masalah sama/lebih kurang.Byk tips yg diberikan utk apply. 4. try tukar posisi utk variasikan..tp mcm sy, hanya 1 posisi je yg berksan dan boleh penetrate. 5.sy (isteri) cuba beli baju yg boleh buat suami tgoda lebih(walaupun slalunya sekejap je dpt pakai)😅 plg berkesan sy yakin yg no 1..yg lain2 hanya usaha dan ikhtiar yg sy yakin Allah psti lihat usaha kita utk cri kenikmatan scara halal..slps dh berjaya apply smua2 ni.. alhamdulillah skrg ni plg cpt 5minit..plg lmbt 15 minit...sgt berguna time2 nk express bersama..kalau nak lama..pandai2 la foreplay

salah satu punca berlaku salah faham suami isteri adalah kurang komunikasi antara satu sama lain. berterus teranglah tentang perasaan, hati ke hati. kalau disimpan, nanti makin lama.. makin melarat cari masa yg sesuai untuk bincang. guna ayat yg ringkas dan mudah difahami. mulakan dengan puji memuji. contoh.. abg, saya rasa bertuah dapat suami mcm abg. dah la ensem, tanggungjawab, gagah plak tu. abg tau tak.. abg ni kuat sangatlah. saya sebenarnya dah pancit beberapa kali dah. tak tahan. boleh tak kalau abg jangan kuat sangat. * sometimes suami ni dia ambil ubat kuat sebelum bersama. sebab nak buktikan kejantanan dia pada isteri. dia cuma nak puaskan isteri dan pada masa yg sama dia nak nampak hebat di mata isteri. pada i, better u slow talk dengan husband. terus terang apa yg u rasa. jika benar dia ada ambil apa2 ubat, boleh suruh dia stop atau kurangkan dos.

1y ago

Saya dah cuba try tgk dia ada ambil apa2 pill ke tapi memang takde sis. Dari selama setahun lebih kawin ni tak pernah nampak dia ambil apa2 pill. Pernah sekali dalam 20 minutes sbb dia minum coffee apa entah. Time tu bersyukur sgt awal sikit. 😭

pernah berlaku jugakk. 1. communicate dgn husband. tp ni kena cakap baik2 supaya x menggyris perasaan. dan kemudian cari solution sama2. Antara solution yg kami buat, - reapply lagi lubricant - saya cuba kemut, supaya trigger husband punye sex drive tu. ada exercise utk kemut. sgt bagus utk otot faraj. - sy pernah masukkn pil dan makan jamu2 bagi mengetatkn otot faraj. tp tu semua instant je. - solat dan berdoa supaya hubungan suami isteri mendapat keberkatanNya. kadang2.. mungkin ada sesuatu faktor luar yg nak merosakkn hubungn suami isteri tanpa disedari.

Role play pun penting… sebelum nak mula tu u urut2 husbnd u punya sampai dia rasa agak ghairh then baru u play. Standby pelincir if u rasa kering. Goda husbnd u.. bnyk cara like bercium dulu ke.. hugging, and u kena menikmati. If u dengn rasa terpaksa u xrasa nk kemut. U try komunikasi ngn husb apa yg buat dia cepat trngsng. Then u lebihkn role play dekat situ.

1y ago

role play...ready for take.annnddd action.😁 gurau2.jgn marah ye

Kita 15minit Pon dah nak separuh melecet 🤣ni 30 minit ke 1jam cannot 🧠...sbrla sis..nti slow talk dgn husband..hrp2 dia fhm sis..sy doakan semoga Allah permudahkan segala urusan sis okay...🥰

Pakai pelincir sis. Jangan malu . Pakai je. N kalau boleh komunikasi dengn husbnd. If awak terus tahan diri mcm ni nnty u sendiri akan rasa takut nk bersama n tak feel best.

klau dye nk cept ejakulasi awk kna main kn peranan..awk kna kemut supya dye akn rsa nikmt..sb org pmpn snjata dye adalah 'kemutan' moga berhasil..selamt mencuba🥰

1y ago

senaman kegel..bole ketat kn Faraj..Cuba buat ye

apaa jadah main lama2 ..kalau sis dah sdp kan sis ckp lah dahh jgn layan dah x smua nk ikut suami jee buat apa bersama kalau terpksaaa kan ..ckp baik2 insyallah

kalau 30 minit ke 1 jam tu tak normal sis. better dapatkan kaunseling atau consultation dengan doktor.

sis kena pandai lh..buat muka yg mengghairah supaya suami sis puas n dia boleh kluar awal😂