Perut kecik

Salam semua, saya nak tnya.. kndungan saya skarang dah masuk 16 minggu,, tapi perut kecik lagi,, xnmpak sngat.. Ada masalah jugak ke, atau baby xcukup vitamin..

7 Balas

Normal kalau 1st baby perut kecik. Kalau risau just refer pada doctor. No need too worry about the size of your belly. Yg penting makan makanan berkhasiat juga bkn bergantung pada vitamin yg doctor bagi aje. Kalau curios nak compare just download app baby center utk track perkembangan baby

Doktor cakap pape x? Kalau doktor xckp pape means baby pn ok la. Knp la risau sgt perut kecik. Tgu nnti 28weeks. Time tu jgn mengeluh pulak semua baju xmuat

4y ago

Ko pn mcm dia jugak ke dlu? Silap kalau ko kata aku mcm dia. Aku ok je perut kecik. Lg senang nk sorok. Baby bump tu aurat. Jgn lupe sorokkan kehamilan hebahkan kelahiran. Tu lg baik. Nk baby bump besar nk tnjuk kat sape?

Saya dah 18weeks ni perut pun kecik juga dear. Lagi 2 minggu baru nak pergi scan baby. Ramai dah tegur perut kecik hehee sabar ye sis. Saya faham 🤣

jumpa doc untuk check baby. if doc kata baby sihat kenapa nak perlu risau bump kecil. saya dah 6 7 bulan baru orng sedar pregnant.

as long doc scan n kata baby ok ,mksd ny baby sis shat alhamdulillah . prut besaq @ kecik xm'nntukn baby kita shat ka dak 😊

slgi doctor xda kata apa2 jgn risau sis .. sy dulu 5bulan lbh, xnmpk sgt pun .. tp bby ttp bkmbg .. so jgn risau sgt ..

4y ago

mmg ada jns yg lmbt nmpk sis .. xpe, In Shaa Allah dh 7bulan nnti cpt je nmpk bby bump tu 😊😊

As long as doc ckp ok..xyah risau kalau xde pape masalah