Kencing Manis / Diebetis

Salam semua saya nak tanya siapa yang ada pengalaman sebelum mengandung takde kencing manis tapi since pregnang lepas minum air gula dapat result gula tak cantik (kencing manis / diebetis).. Siapa tahu macam mana cara nak kawal n kurangkan kencing manis? Dari segi pemakanan or anything? sbb saya risau pada kandungan saya. #18week Mohon share pengalaman ya..

13 Balas

Ini normal sis.sebelum mengandung xde kencing manis pas preggy kencing manis.😁