berjalan perlu sekerap mana ye

salam semua saya nak. tanya ni.. saya dah 36week 5 hari dah saya nak tahu juga perlu berjalan banyak mana yer bagi trimester akhir bagi cepat bukaan jalan.. suami kata saya jalan sikit sgt saya pun konfius la.. aritu pernah sekali perut sakit lain macam and then jalan dalam sejam.. bila dah membuang semua rasa sakit kontraksi betul2 terasa sampai nangis punyala sakit lama la juga lepas tu hilang gitu ja sampai la skrg.. perlu ke saya berjalan setiap hari sejam sekali utk percepat kontraksi dan bukaan jalan

1 Balas

Saya tiap2 hari jalan 1-2 jam pergi mall lps balik kerja, weekend pun jalan lg 3-4jam, baby keluar 40w jugak. 🤣

5y ago

ouh gitu sis pernah minum air selusuh tak bila sis start minum yer.. ada yg kata 15 hari sebelum bersalin start minum dah tapi risau tapi sakitnya saja yg ada bukaan x da risau gak yg tu.. nanti misi marah plak ada yg kata minum selepas bukaan 6 cm..