BACAAN BSP MCM NI OK KE ?

Salam semua , saya diarahkan untuk Lakukan ujian 4x . Ok ke bacaan ni?

BACAAN BSP MCM NI OK KE ?
24 Balas

normal sis. yg penting jaga pemakanan mengikut suku yaa😊 klu mcm sy ni bru jak doc surh makan ubat 😌sbb tnggi gula. besabar sja lh, moga bersalin bulan 10 dipermudahkan

Pernah guna yg ini.. tp result biasa lbh rendah dri yg clinic punye.. Cth klu 5.3.. bila check kt klinik tggi ckit dari tu.. Klinik selalu guna achu check x silap spelling dia.

3y ago

Aah saya perasan jugak kenapa ye tinggi kalau kat klinik? Lepastu darah jari dgn lenggan beza bacaan dia .

ok sangat sis.. ni normal.. mcm saya juga thn lepas diet control saja tdk perlu mkn ubat. skg baby sdh lahir bulan oktober depan masuk setahun dah baby..☺️😊

kalau tempat sy 5.6 tu yg mlm tu bg doc tggi dh. sy due kali dh mlm tu tggi. padhl normal je lagi. skrg dah kena insulin. 😢

3y ago

haa tu lah. pelik jgk. rata2 ade je doc bg ubat dlu. ni sy insulin terus. redo jelah

Normal. Tp ikut la diet yg disarankan. 😅 Sy pun kena bsp. Kurgkan mnis2 n nasi kena mkn xboleh lbih sesenduk

Normal tu... okey je.. lau pg tu x leh lebih 5.2 lau seterusnya tghari smpai ke mlm xleh lebih 6.7..

sy hri tu amik drh , bacaan awal 5.7/5.5/6.0/6.2...trnaik sikit , mcmna nk control gdm ye , tkut la

3y ago

kdang ikut bdn sis. dah kwal mkn pun klu insulin dlm bdn kita xdpt bndung, still akn tinggi. try mkn ikut dietition suruh,klu still tggi, mgkin dktor akn on med utk kta.

puasa bawah 5.3. dua jam selepas makan tak boleh 6.7 kat atas tu ada tulis

ptg ok tapi waktu pagi saya check belum makan semua. 7 itu buat saya risau

Waalaikumsalam. Okay tu 👍🏻