14week pregy

salam semua saya dah 14 week tapi saya belom buat buku pink lagi. last week nak buat dah tapi xtau apa jadi nombor saya xdi panggil 2 tapi turn nombor lain diorg panggil contoh no saya 4002 tapi 4001 dgan 4003 diorg panggil. dan setahu saya org lain tu sma macm saya baru nak buat buku pink. saya tunggu 2 jam. tapi alhamdulillah saya bukan jenis xsabar tapi sya cancel selpas 2jam tunggy sbb nak pg kerja dah lambt. soalan saya adakah benda mcm saya berlaku pada ibu2 lain? . bukan apa dlu pun time nak nikah nak check hiv test pun sma nombor lain panggil turn saya x alasan sama hiv test. saya paham kk busy . then saya buat temu janji minggu ni saya ambek cuti so tgok mcm mna nnti. klau berlaku lagi mcm diatas. pergi swasta boleh kan buat buku pink ibu2?

17 Balas

Sy penah tunggu utk Smpel air kencing je pon 20 minit. Tunggu nombor. Tp last sy tnye kaunter terus sbb sy nmpk org dpt botol terus masuk toilet. Yg sy duk tunggu je nombor

Time sy nak bukak buku pink dlu... Nurse da tnya awal2.. Boleh tggu lama x.. Smpai lunch hour baru setel nak bukak buku pink tu...

Sy pon tempoh hr nom dia tak ikut urutan, lama lepas tu bru nom su dipanggil. Dlm 3 jam lebih bru buat buku pink selesai

Masa saya ke kk untuk checkup, memang dekat pintu dah tertulis notis yang no giliran dipanggil tidak mengikut turutan sis

4y ago

owh xnmpk pulak notis xpe sya ambk cuti tgok mcm mna nnti

no tu bkn no giliran sis... tu no panggilan.. mmg xikut urutan stakat ni.. tp mmg kompem akn dipanggil gak..

4y ago

x la sis.. die akn pggl.. sbb tu angka giliran je yg die bg no.. mmg xikut urutan..

Blh je pg klu nk buat monthly chckup kt klinik swasta biasa

First buat buku pink memang lama, kne cuti sehari..