Apa perlu buat selepas keguguran.

Salam semua. Saya baru keguguran 3 minggu lepas. Anak yg pertama. Saya rancang untuk hamil semula 3/4 bulan lagi. Buat masa ni apa perlu saya buat ye ? Buat masa ni saya makan folic acid. Ada tak mommies yg pernah alami mcm saya ni. Boleh share pengalaman dgn saya ke ?

2 Balas

Sy sama. Keguguran akhir bulan 2. Pregnant balik bulan 6.. sy pantang jgk. Period sy dtg balik mcm biasa.cume tk menentu tarikh. Sy mkn folic acid dan minum jamu..dan pantau wktu subur alhamdulillah lekat dgn izin Allah. Semoga kandungan sy kali ni mmbesar dgn sihat. Risauu sb pernah gugur sblum ni kan.

give ur uterus masa utk healing. pastikan cycle period awk normal balik mcm biasa. track pkai opk. slalu dktr pesan klu nk plan pregnant semula gap dlm 4-6bulan. ubah diet. exercise. jangan stress. pesan dkt partner sekali.

8mo ago

Thank you for the info sis 🙏🏻