Cairan kuning dekat pusat bayi

Salam semua. Normal ke ada cairan kuning keluar dari pusat bayi? Baby sy baru 1bulan. Bukan nanah sbb sy boleh bezakan antara nanah dgn fluid tu. Haritu ade pergi klinik doktor cakap ok jer dia bagi cream sapu pusat. Nurse cakap pusat baby sy belum kering lagi. Risau pulak tapi doktor ckp tak de ape2. search google pun dia ckp tu proses healing. Ade ibu2 tak yg mengalami mcm sy? 😥

2 Balas

ya tu bukan nanah...tu mcm isi dia..proses nk healing..jgn risau..sapu je ubat cuci pusat tu smpai kering...baby saya pun mcm tu jgk...

11mo ago

Ye puan misi pn ckp mcm tu tapi risau jgk tengok pusat anak sy. Pusat anak puan x timbul ka?

kalau ada dpt ubat pusat try sapu ubat pusat tu smpai pusat bby btl2 kering. mg dpmudahkan segalanya amiin

11mo ago

Terima kasih puan. Lusa ni nak pergi klinik suruh misi tengok. Risau pulak. Harap2 tak ada apa2.