Baby Rocker?

Salam semua.. Nk tanya.. Baby rocker perlu ke x? Ada yg ada pengalaman guna? Baby nk x tidur dlm tu?

15 Balas

Kalau sy mmg guna rocker. Sebab kdg baby nangis2 masukkan dlm rocker goyang2 sikit pastu die boleh tertidur. Bila dh lena sy akan angkat letak atas tilam.. Mmg xpernah ada buai. Dan bgsnya ada rocker time abg kakak main ke tgk tv, adik boleh duduk dlm rocker tgk abg kakak. Klu letak bawah je tkt abg kakak terpijak@telanggar..

Walaikom...bby rocker nie susah utk pergerakan sis la kemana saja pergi kena bwk klau x bby akan meragam masa tido la tapi saya pon ajar jgk sebab nak memudahkan saya bt kerja umh bby 5bln baru saya letak... tapi bby x nak ddk lama sebab ajar tido bwh dr lps bersalin smpai sekrg 1tahun....

Ank2 sy memang gune bby rocker..sbb sy klau buat keje kt dpur kdg bby x tido lg sy letak dlm bby rocker smbil buat keje smbil kaki sblh dok henjut baby pkai bby rocker tu..and lg satu sy n suami kdg suke g picnic so letak bby rocker dlm tu kami bleh mkn2 smbil tgn sblh henjut bby..

Sy tak galakkan ajar tdo rocker. Sbb tengok adik ipar struggle jugak bila nk balik kampung kena usung rocker tu. Bila bercuti pun kena bawak masuk hotel sebab anak dia taknak langsung tdo atas tilam biasa. Kadang2 bukan waktu tido je. Masa nak menyusu pun anaknya nk menyusu ats tu je.

5y ago

Better ler usung bnde tu drpd kne usung buaian 😆

Saya belikan anak saya yang kedua baby rocker. Senang nak pindah-pindah tempat. Baby pun seronok duduk dalam tu sebab ada mainan gantung-gantung sekali. Tidur pun lena jugak. Bila nak buat kerja letak je kat dalam tu, bila dia dah boring, nangis baru dukung baby 😄

Sy x pernah terfikir nk beli baby rocker sbb nk ajar ank tido bwh je.. Alhamdulillah rezeki saudara2 bg presents baby rocker.. Alhamdulillah mudahkn sgt kalo dh lps menyusu sy letak baby kat baby rocker tido nyenyak lme skit. Kalo kat tilam asyik terjaga2 je.. 😉

Ikot sis la nk bli ke tak.. sy bli je.. pedulikn org ckp nnti ank demand la apa la.. xsemestinya utk tdo.. letak waktu berjaga pn senang nk buat kje.. mcm sy surirumah, ada bnde tu memudahkan.. n bg sy baby rocker lg practical n sesuai utk bayi berbanding buaian..

5y ago

aah..sy pun pikir camtu..bila weekend, nk buat kerja umah..letak bby dlm tu, biarkan dia tgk tv..hehe

Bg sy prlu n mmg dr awl sy n husben ajar bby duk dlm tu..bile nk tdo pn xprlu buaian..juz gune bby rocker je 😉✌esp bile bwk ank g jenjln memne senang....dkt rumah pn sm juge..klu bby xnk tdo atas tilam..letak dkt bby rocker...😉

5y ago

Ok je sis..even ank dh no.3.. lg senang nti sis nk uruskn bby.. 😉

waalaikumussalam..sy pun ada beli bby rocker..alhamdulillah, bby sy boleh tido kt rocker..kt toto pun boleh..letak bby dlm rocker, bg dia tgk tv..last2 dia tlelap sendiri..

5y ago

aah..start 2 bln sy dah ajar dia duk dlm rocker tu 😁

Baby saya tak boleh tidur dalam tu sebab saya dah biasakan tidur bawah, jadi bila saya letak jea dia cepat terkejut kalau rocker tu bergerak

5y ago

Sbb baby dh biasa tido bwh 😅 kalau nk ajar, kena ajar awal.. lahir2 terus guna 😁